Uit eten in Haarlem

Haarlemmers zijn dol o hun stad en dan met name het oude stadscentrum met de vele grachten. Een bezoek aan een van de vele restaurants dat zich in de binnenstad van Haarlem bevindt staat dan ook geregeld op de kalender van menig Haarlemmer.

Wie van plan is Haarlem te bezoeken, maar nog niet zo bekend is met de vele mogelijkheden die er zijn om uit eten te gaan in Haarlem, kan het voorbeeld van de Haarlemmers volgen: de beste restaurants bevinden zich zonder twijfel in het hartje van de stad.

Het centrum van Haarlem is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed te bereiken, echter wie van buiten de stad komt, doet er verstandiger aan de auto aan de rand van de stad te parkeren en gebruikte maken van het snelle openbaar vervoer netwerk dat door Haarlem heenloopt.

Het verkeer in de binnenstad kan namelijk soms behoorlijk druk zijn en tot opstoppingen leiden.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Eten in een sterrenrestaurant

Aan restaurants geen gebrek in Haarlem,maar sterrenrestaurants zijn nog wat schaars. Wie luxe wil eten in Haalrem zal daarom vroegtijdig op zoek moeten naar een sterrenrestaurant en gelijk een tafel vast laten leggen.

Reserveren is bij de meeste sterrenrestaurants in Haarlem verplicht en wie dat niet doet zal weinig tot geen kans hebben dat er ergens nog een tafels ad hoc beschikbaar is. De meest populaire sterrenrestaurants in Haarlem bevinden zich aan het Spaarne.

Wie daar een tafeltje reserveert, heeft een schitterend uitzicht op het Spaarne en zeker in de avonduren, wanneer de speciale verlichting voor een mooi effect op het water zorgt, is het een zeer romantisch plekje om te genieten van een goede maaltijd.

Vrijwel alle restaurants, dus ook de sterrenrestaurants, zijn gedurende de gehele dag geopend. Je kunt er dus ook terecht voor een stevig ontbijt, een lichte lunch en sommige restaurants bieden zelfs een speciale brunch kaart aan.

Uit eten in de Haarlemse binnenstad

Zoals gezegd kiezen de meeste Haarlemmers ervoor om gezellig uit eten te gaan in de binnenstad van Haarlem. Dit beidt een aantal voordelen, waarvan de voornaamste is dat men niet hoeft te reserveren. Heb je geen specifieke voorkeur voor een bepaald restaurant en maakt het niet zo veel uit of je nu Italiaans, Grieks,

Thais of Japans eet, dan is er altijd wel een goed en restaurant waar je nog een tafeltje kunt vinden. Een ander voordeel is dat eigenlijk alles populaire uitgaansgelegenheden zich in de binnenstad van Haarlem bevinden. Of je nu onderuit wilt zakken in de Sishabar, een bezoek aan de bioscoop wilt brengen of het nachtleven van Haarlem wilt ontdekken: het kan na een goede maaltijd in een van de tientallen restaurants in de binnenstad van Haarlem. De binnenstad is vanuit elke wijk in Haarlem uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken. Handig voor als je zowel tijdens de avondmaaltijd van een goed glas wijn wilt genieten en daarna het nachtleven wil induiken.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Bourgondische maaltijden met bier

Wie zin heeft om even niet na te denken over de diverse etiquette die men in een goed en keurig restaurant dient na te streven, kan gebruik maken van een geweldig initiatief, namelijk een restaurant dat zich heeft gespecialiseerd in het bereiden van maaltijden die gecombineerd worden met allerlei biersoorten.

De maaltijden worden gewoon op de kaart weergegeven en op de menukaart worden aanbevelingen gedaan voor de verschillende biersoorten die bij de betreffende maaltijd het best gedronken kunnen worden.

Dit restaurant, dat zich in de binnenstad van Haarlem bevindt, biedt maar liefst 30 soorten bieren aan uit verschillende landen.

Naast de menukaart kun jer ook gebruik maken van kleine hapjes, zoals tapas of een kaasplankje bestellen.

Uit eten met jonge kinderen

Wie jonge kinderen heeft, die weet dat niet elk restaurant geschikt is om aan tafel te schuiven met jonge kinderen. Sommige restaurants zijn simpelweg niet ingesteld op het ontvangen en bedienen van jonge kinderen.

Ben je van plan om met je kinderen uit eten te gaan, dan zijn er een aantal zaken waarmee je rekening kunt en soms moet houden. Zo zul je er op de eerste plaats over na moeten denken dat kinderen die op hun eten moeten wachten, zich op een bepaald moment kunnen gaan vervelen. Sommige kinderen staren dan wat verveeld voor zich uit, anderen willen een loopje maken en een derde groep laat dor ander gedrag te tonen merken dat ze zich vervelen. Als ouder zul je daar een alternatief voor moeten bedenken, bijvoorbeeld een spelletje of een leesboekje dat je samen aan tafel kunt lezen, terwijl je wacht op het eten.

Zorg er in ieder geval voor dat andere gasten geen last hebben van kinderen die rondlopen. Tikkertje spelen in een restaurant is bijvoorbeeld zeer ongepast, storend voor andere gasten en kan ook nog eens gevaar opleveren voor het kind.

Op tijd reserveren voorkomt teleurstelling

Wie regelmatig een bezoek brengt aan Haarlem, of gewoon in Haarlem woont, doet er verstandig aan om bij een bezoek aan met name de restaurants die zich in de binnenstad van Haarlem bevinden, altjd een tafel te reserveren.

Zowel in de lente- en zomermaanden als de herfst en winter, bezoeken veel gasten de restaurants om een goede start te maken van de avond. Veel mensen vervolgen dan hun weg naar de bioscoop, het theater of een van de vele gezellige kroegjes die Haarlem rijk is. Wie niet tijdig een tafel reserveert, loop een groot risico dat het restaurant van keuze geen tafel meer beschikbaar heeft. Hierbij geldt dat des te groter de groep is waarmee je wilt dineren, des te kleiner de kans dat er nog een tafeltje vrij is. Natuurlijk kun je altijd geluk hebben en wanneer je niet echt een voorkeur hebt voor een specifiek restaurant, is er altijd wel een alternatief te vinden in de binnenstad van Haarlem. Uitzondering hierop zijn de sterrenrestaurants. Daar is reserveren echt noodzakelijk en bij een aantal sterrenrestaurants zelfs verplicht.