Restaurant Amsterdam

Een bezoek aan een van de vele restaurants die onze hoofdstad rijk is, is doorgaans een zeer unieke ervaring. De typisch Amsterdamse sfeer, het goede eten en de vaak uitgebreide menukaart zorgen ervoor dat iedereen wel een verrassende maaitijd kan vinden. Amsterdam heeft iets dat andere steden niet hebben.

De Amsterdamse gastvrijheid, gecombineerd met Hollandse nuchterheid ,goede service en vaak thematische design van veel restaurants, doe je soms vermoeden dat je een maaltijd in een ver en vreemd land bestelt. Een restaurant in Amsterdam bezoeken vergt echter wel de nodige voorbereidingen. Er zijn waanzinnig veel eetgelegenheden te vinden in onze hoofdstad en allemaal hebben ze hun best gedaan zich te onderscheiden van andere gelegenheden.

De juiste keuze is vaak een combinatie van het soort maaltijd je wilt nuttigen, het gezelschap waarmee je het restaurant wilt bezoeken en wellicht aanvullende wensen die je hebt ten aanzien van het restaurant. Denk hierbij aan de bereikbaarheid en toegankelijkheid of de mogelijkheid om het bezoek aan het restaurant makkelijk te kunnen combineren met een andere activiteit die je gepland hebt, zoals een bezoek aan de bioscoop of the theater.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Wat eten we vandaag?

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel te vinden in een van de vele restaurants in onze hoofdstad. Van 100% vegetarische restaurants tot kiprestaurant en van neutrale eetgelegenheden waar iedereen zich thuis zal voelen tot bijzondere thema restaurants, zoals bijvoorbeeld een bierrestaurant of een diner in het pikkedonker. Wil je jezelf liever een paar uur in een ander land wanen, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Maak een snel uitstapje naar Italië en geniet van een overheerlijke pastaschotel of pizza. Bezoek een Frans restaurant om te dineren volgens de etiquette of stap een sushibar binnen om je in Japanse sferen te begeven. Een populair restaurant, zowel onder toeristen als de Amsterdammers zelf, is te vinden aan de rand van het Oosterpark. Dit restaurant combineert meer dan 70 soorten bieren met de meest uiteenlopende kipgerechten. Een unieke ervaring en van harte aan te beleven voor een uitje met vrienden of familie.

Een bont gezelschap sterrenrestaurants

Het mag geen verrassing zijn dat men in Amsterdam naast honderden ‘gewone’ eetgelegenheden, ook een behoorlijk aantal sterrenrestaurants te vinden is.

Deze restaurants leveren volgens velen de opperste kwaliteit wanneer het aankomt op culinaire hoogstandjes. Dineren in een sterrenrestaurant hoeft, in tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, geen complete aanslag op de financiën te zijn.

Onder de sterrenrestaurants bevinden zich een aantal restaurants waar je voor een goede prijs een geweldig 5-gangenmenu kunt doorlopen. Ook hebben deze restaurants, net zoals andere eetgelegenheden, regelmatig promoties en aanbiedingen. Wie voor een redelijk prijs kwaliteit voedsel wil hebben, doet er verstandig aan regelmatig de website of sociale media kanalen van deze sterrenrestaurants te bezoeken of zich aan te melden voor de nieuwsbrief.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Een maaltijd op Vuurtoreneiland

Een van de meest unieke ervaringen die te reserveren is, is een diner in een restaurant op het Vuurtoreneiland. Dit restaurant biedt een authentieke sfeer in een net zo authentieke omgeving: het restaurant heeft geen verwarming en in de wintermaanden is het dus dineren met kaarslicht en dekens om je warm te houden.

Gerechten worden bereid in een keuken in de stijl van grootmoeders tijd: alles wordt gestookt op hout en kolen. De meeste gerechten bestaan uitvis of vlees en uiteraard worden alle ingrediënten dagelijks vers aangeleverd. Tussen de gangen door kun je van het prachtige uitzicht op de hoofdstad genieten door een wandeling te maken.

Zaklampen niet vergeten, want ook dat gebeurd in het donker.  Amsterdam is wat ons betreft een van de leukste en gezelligste steden van Nederland om een restaurant te bezoeken. Er is zoveel keuze en er is voor iedereen wel een restaurant te vinden waar maaltijden naadloos aansluiten op onze soms excentrieke en eigenzinnige smaak. Woon je in Amsterdam, dan heb geluk en kan elke dag een culinair feestje zijn. Bezoek je Amsterdam voor een of meerdere dagen, zorg er dan voor dat je een goede voorbereiding treft en een restaurant uitzoekt waarvan je zeker weet dat deze aan alle verwachtingen zal voldoen.

Waar let je op als je in Amsterdam uit eten gaat

Net als bij elk uitstapje dat je vooraf plant, geldt ook voor het bezoeken van een restaurant dat je vooraf een aantal zaken in de gaten moet houden.

Kom je bijvoorbeeld van buiten destad met de auto, dan zul je heel veel moeite hebben met het vinden van een parkeerplaat. Dat geldt zeker wanneer je Amsterdam bezoekt op drukke dagen, zoals de feestdagen of in de zomer, maar ook op gewone dagen is het in het centrum van de stad simpelweg altijd druk.

Het beste is dat je bij aankomst in Amsterdam de auto parkeert in een van de vele parkeergarages aan de rand van de stad en de metro pakt die je snel en veilig naar het centrum brengt. Een ander belangrijk punt tijdens de voorbereiding van het bezoek aan een restaurant in Amsterdam is het reserveren van een tafel. Zoals gezegd is het bijna altijd druk in Amsterdam en dat geldt dus ook voor de restaurants. Reserveren is geen overbodige luxe en bij sommige restaurants, zoals de themarestaurants of sterrenrestaurants, is het zelfs verplicht om een tafel te reserveren. Niet reserveren of proberen je auto in het centrum van de stad te parkeren, zal ongetwijfeld tot vertraging en mogelijk teleurstellingen leiden.

Knus en gezellig uit eten

Naast de luxere restaurants, de sterrenrestaurants en de themarestaurants die Amsterdam rijk is, telt de hoofdstad honderden kleine, knusse eetgelegenheden waar je snel een goede maaltijd voorgeschoteld krijgt.

Op en rondom het Leidseplein en het Rembrandtplein vind je een groot aantal van dit soort knusse eettentje waar het vooral in de zomer dringen is om een tafeltje te bemachtigen. Sommige van deze restaurants nemen reserveringen aan, anderen weten gewoon dat reserveren voorhen alleen maar extra werk is: de tent komt sowieso toch wel vol. Zij bieden alleen mogelijkheden tot reserveren wanneer het aankomt op speciale dagen of bijzondere gelegenheden.