Lunchen in Haarlem

Steeds meer mensen kiezen ervoor hte bekende broodtrommeltje thuis te laten en tussen de middag een goed en voordelig restaurant te vinden om te lunchen. In Haarlem zijn er tientallen restaurants te vinden waar men een uitgebreide lunchkaart heeft.

Deze restaurants zijn de geheel dag geopend, bieden ook mogelijkheden aan voor een goed en stevig ontbijt en bij de meeste kan men ook in de avonduren aanschuiven voor het diner. Wil je lunchen in Haarlem dan zit je hier ook goed.

De binnenstad van Haarlem, samen met de rivier het Spaarne zijn twee van de meest populaire locaties onder de Haarlemmers om te genieten van een goede en betaalbare lunch.

Lunchkaarten verschillen vaak niet zoveel van elkaar en reserveren om ergens een lunch te nemen is eigenlijk niet nodig. 

Er is zoveel keuze in restaurants dat je geen enkel probleem zult hebben om het uurtje tussen de middag dat de baas ter beschikking stelt voor de lunch effectief te gebruiken voor een bezoek aan een restaurant.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Lunchen aan het Spaarne

De rivier Het Spaarne stroomt door het hart van Haarlem en is een van de meest ideale locaties voor het nuttigen van je lunch. Zeker wanneer je graag wilt lunchen in een rustige omgeving en ook nog eens van het prachtige uitzicht wilt kunnen genieten.

Voordeel van Het Spaarne is dat ongeacht waar je jezelf in Haarlem bevindt, er is altijd wel een stukje rivier beschikbaar waar ook een klein restaurantje of een ander soort eetgelegenheid beschikbaar is.

Je hoeft geen lange afstanden te overbruggen om te kunnen genieten van alle activiteiten die zich op en om de rivier afspelen of de schitterende, soms betoverende uitstraling van de natuur. Het Spaarne kan ook goed worden bereikt met het openbaar vervoer en wie liever de fiets pakt, kan gebruik maken van het speciale fiestpad dat vrijwel langs de hele rivier loopt.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Hoe ziet een gebalanceerde lunch er uit?

De dagelijks terugkerende lunch is een belangrijk moment van de dag. Niet alleen gebruiken we de lunch om ons lichaam aan te vullen met de nodige voedingsstoffen, het is ook vaak een moment waarop we terugkijken op de ochtend en nagaan wat we de rest van de dag nog van plan zijn te doen.

Typerend voor de lunch is dat sommige mensen de lunch het liefst alleen gebruiken,terwijl anderen het lunchmoment graag in het bijzijn van anderen gebruiken. Een goed gebalanceerde lunch sluit in ieder geval altijd aan op je eetgewoonte en patronen.

Wat je eet is natuurlijk ook belangrijk maar onderzoek heeft aangetoond dat met wie je samen luncht en waar je luncht net zulke belangrijke factoren zijn als het eten dat je tot je neemt. Een goede lunch bevat in ieder geval producten die ons lichaam de nodige koolhydraten en vitaminen geeft. Brood is niet voor niets een van de belangrijkste onderdelen van vrijwel elke lunch.

Vis en vlees zijn producten waar ons lichaam verschillende voedingsstoffen uit haalt en het is aan te bevelen om dus tijdens je lunch wat worst of zalm te nemen. Koffie, thee en melk zijn uitstekend geschikt om de maaltijd weg te spoelen.

Het beste moment voor een lunch

Niet iedereen heeft de vrijheid om precies te kiezen wanneer er aan de lunch begonnen zijn. Mensen die werken, hebben vaak te maken met collega’s of een schema dat bepaalt wanneer je lunchtijd is aangebroken.

Heb je echter wel de mogelijkheid om je lunch te bepalen, dan is het verstandig om hierbij zoveel als mogelijk een vast patroon aan te houden. Wie bijvoorbeeld elke dag om twee uur de lunch neemt, kan behoorlijk van slag raken wanneer er opeens rond 12 uur geluncht wordt.

Ook de locatie waar je lunch kan een belangrijke rol spelen bij de manier waarop je lichaam reageert op dat uurtje rust in de middag om weer op kracht te komen. Er zijn tientallen restaurants in Haarlem waar je goed kunt lunchen maar het verdient aanbeveling dat je slechts een handjevol restaurants kiest waar je meestal luncht.

Je hoeft dan niet steeds opnieuw de hele menukaart door te spitten en je weet precies wat er besteld kan worden en hoe het eten er op je bord uitziet. De gouden regel hierbij is natuurlijk dat wanneer het eten ergens goed is, je het beste daar regelmatig terug kunt gaan.

Lunchen op bijzondere plekjes

Wie wat avontuurlijker is ingesteld kan op verschillende plaatsen in Haarlem terecht om eens op een aparte of unieke locatie te lunchen. Wat dacht je bijvoorbeeld van lunchen in een monumentaal pand dat geheel is omgebouwd tot restaurant.

De gevel is in de oorspronkelijke staat gehouden, maar het interieur is helemaal aangepast aan de wensen en eisen van de moderne gast.

Het gebouwd is ruim en de paden die naar de verschillende tafels leiden zijn ruim. Je kunt er zitten aan kleine tafeltjes, maar er zijn ook een aantal sofa’s beschikbaar die je meer het idee van de lounge geven.

Dit restaurant is niet alleen heel geschikt om te lunchen, maar kan ook in de ochtenduren worden bezocht voor een ged ontbijt en is ook ’s avonds geopend. Je kunt er dus ook terecht voor een uitgebreid zeven gangen menu.

Lunchen in de stationshal van Haarlem

Wie regelmatig met het openbaar vervoer reist, zal ongetwijfeld wel eens het stationsrestaurant zijn binnengelopen om snel een kop koffie te pakken. Dit restaurant is echter ook een zeer goede keuze om eens wat langer in te vertoeven, bijvoorbeeld tijdens je lunch.

Er is een goede en relatief zeer uitgebreide menukaart beschikbaar en de prijzen doe worden gerekend liggen een stuk lager dan prijzen die worden gerekend door restaurants die zich rondom het station bevinden. Het stationsrestaurant biedt ook voldoende ruimte om met een grotere groep te lunchen.

Werk je in de omgeving van het station en wil je samen met je collega’s eens een andere omgeving dan de geijkte teamtafel om je lunch tot je te nemen, overweeg dan een dit stationsrestaurant in de groepte gooien. Het stationsrestaurant heeft overigens gratis WIFI en daarnaast voldoende mogelijkheden om je smartphone op te laden.