Bootverhuur in Haarlem

Haarlem heeft ene groot aantal locaties die bekend en geliefd zijn om de activiteiten, de restaurants of de bijzondere natuurgebieden met bootverhuur. Veel van deze locaties zijn natuurlijk goed te bereiken met de fiets of de auto, maar ook over het water.

Steeds meer mensen ontdekken hoe eenvoudig en spectaculair het kan zijn om verschillende locaties in en om Haarlem per boot te bezoeken. Dat lijkt op het eerste gezicht wellicht wat ingewikkeld, maar na het lezen van dit artikel zul je begrijpen dat het huren van een boot in Haarlem helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Het enige dat je nodig hebt is het nummer van een goed bootverhuur bedrijf!

Complete arrangementen

Een romantische boottocht of juist een toch met de hele familie: alles is mogelijk en er zijn zelfs complete arrangementen waarbij je zelf over vrij weinig meer hoeft na te denken. Je geeft aan hoeveel mensen er op de boot mee zullen varen, stelt een kleine of uitgebreide menukaart samen en je bepaalt of je zelf aan het roer staat of een boot met kapitein wilt huren.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Alles wordt door het bootverhuur bedrijf georganiseerd en op de aangegeven datum is je eigen gehuurde boot klaar en bepakt met alles dat je nodig zult hebben tijdens de boottocht. Heb je een bijzondere gelegenheid die je wilt vieren, dan kun je dit bij het bootverhuur bedrijf aangeven. Zij hebben vaak heel veel ervaring met het organiseren van arrangementen voor bijvoorbeeld trouwerijen, verjaardagen en jubilea. Wil je zelf varen, zorg er dan voor dat je je goed laat informeren over de te varen route. Je hebt in veel gevallen geen vaarbewijs nodig, maar als je die niet hebt, geldt dat je op bepaalde locaties niet mag varen of niet mag aanmeren.

Wat zijn de regels voor het huren van en boot in Haarlem?

Wie een boot gaat huren, heeft daar meestal een specifieke reden voor. Je hebt iets te vieren of wilt bepaalde locaties een vanaf het water bekijken. Bij je voorbereiding let je er natuurlijk op dat de boot die je wilt huren, geschikt is voor het doel dat je voor ogen hebt.

Huur nooit een boot die groter is dan je feitelijk nodig hebt. Daarnaast heb je te maken met een aantal regels die op het water gelden. Naast de normale vaarregels dei bijvoorbeeld de voorrang regelen, zijn er op bepaalde aanmeer locaties aanvullende regels van toepassing. Zorg ervoor dat je weet welke regels er voor de verschillende aanmeer locaties gelden. Tot slot let je er natuurlijk op dat je de reis veilig en zonder problemen kunt beginnen. Het bootverhuur bedrijf zal de boot voor vertrek altijd nalopen en controleren, maar het slim om dit zelf ook even te doen. Let dan vooral op eventuele schade aan de buitenkant van de boot die mogelijk door eerdere huurders is gemaakt.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Zelf varen of niet?

Voor het bevaren van de wateren in Haarlem is er in de meeste gevallen geen vaarbewijs nodig. De bootjes die te huur zijn, hebben geen enorme afmetingen en zijn eenvoudig te besturen.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je enige ervaring hebt in het varen met een boot en de belangrijkste vaarregels weet en kunt toepassen. Sommige mensen vinden het gewoon hartstikke leuk om zelf aan het roer van een boot te staan of zitten. Nadeel is dan wel dat zij zich vaak moeten excuseren en niet kunnen deelnemen aan activiteiten die door de passagiers worden uitgevoerd. Ook is het drinken van teveel alcohol niet toegestaan.

Bedenk dat de regels ten aanzien van alcohol in het bloed hetzelfde zijn voor de kapitein van een boot als voor een bestuurder van een auto. Wie teveel drinkt, kan rekenen op een fikse boete. Heb je je helemaal geen zin om zelf de boot te besturen, dan kun je dit bij het verhuurbedrijf aangeven. Zij zullen er dan voor zorgden dat er een gediplomeerd of ervaren kapitein wordt opgeroepen die de boot voor je zal besturen. Het spreekt voor zich dat hiervoor wel extra kosten gemaakt moeten worden.

De beste route over het Haarlemse water

Er zijn verschillende routes die men kan volgen wanneer men een boot huurt in Haarlem. Vrijwel alle populaire routes leiden je in ieder geval door de binnenstad en langs het Spaarne.

Deze locaties bieden een schitterend plaatje vanaf het water. Wel opletten, want het zijn populaire locaties, dus je de kans dat je er alleen vaart is vrijwel nihil.

Het bootverhuur bedrijf kan je adviseren over de route die op dat moment het minst druk is of waar eventueel iets bijzonders gebeurd.

Het zal geen verrassing zijn dat veel bijzondere evenementen die in Haarlem worden georganiseerd, plaatsvinden aan een van de vele grachten.

Vraag dan ook gelijk op welke locaties je met de boot kunt aanmeren en of er op die locaties bepaalde regels gelden waarmee je rekening dient te houden.

Een unieke ervaring

Een dagje varen over de Haarlemse grachten is een unieke ervaring die je niet snel meer zult vergeten. Veel mensen die voor het eerst een boot huren om een boottocht over de grachten maken, weten al vrij snel na vertrek dat het niet bij die ene keer zal blijven. Ongeacht of je nu een romantisch boottochtje maakt of een re√ľnie organiseert op de boot,

Haarlem is vanaf het water een prachtige stad om te bezichtigen. Wil je de dag helemaal compleet maken, zorg er dan voor dat je in de vroege ochtenduurtjes vertrekt en plan je boottocht over de geheel dag. Meer tussendoor aan op verschillende locaties en zorg ervoor dat je voldoende eten en drinken aan boord hebt. Het verhuurbedrijf kan je precies vertellen wat de meeste gasten meenemen tijdens hun boottocht, mocht je inspiratie of goed advies nodig hebben. De veiligheid van jouzelf, vrienden en eventuele kinderen staat natuurlijk tijdens de toch voorop. Controleer altijd of er een EHBO-doos aanwezig is en of er een goed werkende brandblusser aan boord is. Voor jonge kinderen geldt dat het dragen van een reddingsvest aanbevolen is, zelfs bij een boot die langzaam vaart en wanneer er vrijwel geen deining is.